We moeten ons visum nog steeds aanvragen, maar we wachten nog op de papieren van ons Fien. Normaal gezien heb je helemaal geen visum nodig voor Nieuw-Zeeland. Tenminste, dat is wanneer je 3 maand of korter naar Nieuw-Zeeland gaat. Maar wij gaan dus 4,5 maanden. En dan is dat visum dus nodig.

Op zich geen probleem, ware het niet dat de papieren van ons Fien nog niet helemaal in orde zijn: we wachten momenteel op een administratieve brief. Die moet naar de gemeente. Eerst was dat gepland op 15 augustus, maar dat mocht uiteindelijk niet. Men moest wachten tot 15 september om die brief op te sturen naar de gemeente. En die brief is absoluut nodig voordat we een reispas voor ons Fien kunnen aanvragen. En die is dan weer nodig voor het visum.

En het zal allemaal een beetje krap worden, maar het zou net moeten lukken volgens ons schema:

  1. op maandag 20/09 zou de brief moeten aankomen op het gemeentehuis; er is dan helaas niemand die de verwerking kan doen. Dus wachten tot 21/09…
  2. Eens ons Fien is ingeschreven (op 21/09) kunnen we een reispas aanvragen. We gaan dit doen met de spoedprocedure. We zouden hem dan op 22/09 (op zijn laatst 23/09) moeten hebben.
  3. Op 22/09 gaat de reispas, samen met die van ons en de rest van het dossier, per DHL naar Londen. Want daar moet dus alles naar toe. Die zou dus ten laatste op 26/09 (een maandag) moeten aankomen.
  4. In Londen voorziet men tot 25 dagen om het dossier te verwerken. Dat betekent dus – tel maar even mee – dat het dossier ten laatste op 21 oktober afgerond zou moeten zijn en kan na het weekend vertrekken naar ons.
  5. Dan nog 1 of 2 dagjes onderweg naar ons. Dat betekent dat ons visum op 25 of 26 oktober zou moeten toekomen.

En weet je nog wanneer we vertrekken? Juist…. op 30 oktober. Ik hoef je zeker niet te vertellen dat dat best wel spannend is :-).

Op zoiets wachten we dus: 

Visum Nieuw Zeeland