De dag is bijzonder mooi begonnen met een fikse wandeling (45 min) naar Cathedral cove; een prachtig zandstrand waar de clou vooral een tunnel onder een rots door is. Doordat we er vroeg bij waren, lag het strand er nog idyllisch bij. We waren echter zeker niet alleen en ook niet de eersten: onze buren van op de campsite kwamen al terug boven toe terwijl wij nog moesten vertrekken.
We hebben daar heel wat tijd genomen: de kindjes vonden het spel met de zee en op het strand geweldig. Wij genoten van het uitzicht. Rond 10u terug naar boven gewandeld: dat was puffen, want in de zon was het al echt heet. We hebben ons hier de vorige dagen sowieso al mispakt aan het weer (terwijl het niet eens zo zonnig was), dus hebben we deze keer wel heel goed gesmeerd :).

Cathedral Cove1
Cathedral Cove2

Daarna de mobilhome in en tuffen maar. Het plan was om naar ‘Hot water beach’ te gaan, maar dat is enkel bereikbaar 2u voor en na eb. Eb lag helaas ’s morgens vroeg (6u) en ’s avonds rond 18u. Dus hebben we dat toch maar overgeslagen en gewoon onze reis verder gezet richting Whitianga. Daar geluncht bij een speeltuintje aan een haventje, even een grootwarenhuis binnengewipt voor wat brood, fruit, enz (yep; deze zijn hier alle dagen van de week open; ook op zondag) en vervolgens terug het bochtige landschap ingedoken met ons mobiel huisje. Eerst tot Coromandel town, vervolgens verder naar boven richting Port Jackson. Daar zouden we graag een dagwandeling maken, maar het is niet zeker of dat zal lukken met het weer: de weg er naartoe is niet verhard en ze geven regen, regen, regen, … . Dat heeft ons echter niet tegengehouden om vandaag met volle teugen te genieten van het mooie weer. We zijn dan ook vrij tijdig gestopt op een campsite ‘Otauta Bay Farm Camp’, gelegen in een heel mooie baai, praktisch op het strand. De kindjes konden leuk spelen, Bert wassen (want we hebben al een berg was verzameld) en ik koken.

Otautu Bay

Sebiet slapen met het geruis van de zee op de achtergrond. Slaapwel!