Vandaag de dag ingezet met een ochtendwandeling op het strand bij onze camping.

wandeling1
wandeling2

Daarna op weg naar de Waipu Caves. Dit zijn grotten waar je zo maar in kan (wel best een lampje, stevig schoeisel en een kompas voorzien) en waar ook glimwormpjes te zien zijn. Met de kindjes konden we het risico niet nemen er wat verder in te klimmen wegens glibberig en gevaarlijk, maar zelfs de allereerste grotkamer was ongelooflijk prachtig: even de zaklampen uit en je zag overal kleine groenachtige lichtjes die een prachtig reliëf aanbrachten in de gitzwarte duisternis. Hier zou ik gerust een uurtje kunnen doorbrengen met naar deze fonkelende lichtjes te turen. Lander en Fien waren iets eerder uitgekeken.

Ingang grot

Daarna een kijkje genomen bij – en een wandeling gemaakt rond de Whangarei falls. De foto’s vertellen alles.

falls

Dan verder gereden langs de Tutukaka kustlijn die volgens de Lonely Planet bij de top 3 van de wereld hoort. Een wandelingetje op het strand van Matapouri tot aan Whale bay leert waarom. Een klein minpuntje: het water was ijskoud.

tutukaka

Tot slot doorgereden naar de dichtsbijzijnde campingplaats (Whanaki Holiday Park); dat was toch nog een uurtje rijden. Dit is je zuivere nostalgie met een speeltuintje met een oude houten schuifaf. Werkelijk charmant.