Vandaag superloom aan onze dag begonnen: rustig ontbijten.
Dan Bert naar de garage om een update rond de mobilhome te krijgen, terwijl ik met de kindjes wat bleef lanterfanten op de camping.

Wat de mobilhome betreft: men verwacht de onderdelen morgen (dinsdag). Hopelijk kunnen we dan woensdagavond onze camper terugkrijgen. In elk geval mogen we onze auto nog tot woensdagochtend houden van de garage, maar dan hebben ze hem zeker nodig voor iemand anders. We zullen nog zien hoe we dat gaan oplossen.
Wat de verzekering betreft, is er nog geen duidelijkheid. Men heeft vandaag een soort verantwoordelijke (assessor) voor ons dossier aangeduid. Die zou ons morgen een keertje opbellen.

Daarna heeft Bert de was gedaan, terwijl ik ging winkelen met de kindjes. Dat is ondertussen een dagelijkse bezigheid geworden hier. Het eten is hier niet zo goedkoop (wat dacht je van 2 paprika’s voor 5 NZD), maar als je wat uitkijkt, kan je wel koopjes doen. Vandaag een gigantische bloemkool voor 2,99 NZD. Samen met wat koude pasta, gemarineerde lamsschouder en enkele worstjes zal dat een lekker avondmaal worden. Zeker als we het vlees even op de BBQ leggen. 

Na de middag zijn we vertrokken naar Kerikeri voor een wandeling naar de Wharepuke falls, de Fairy pools en de Rainbow falls, samen goed voor een enkele trip van 4 km. 

Deze wandeling maakt ook deel uit van de befaamde ‘Te Araroa trail’. Een wandeling van 3000 km dwars door Nieuw-Zeeland. Letterlijk van de ene naar de andere kant. We zijn al heel wat wandelaars tegengekomen die hieraan bezig zijn. Ze rekenen ergens tussen de 4 en de 6 maanden om de toch te volbrengen. Wij hebben al goesting en beginnen al plannen te maken voor over een 15 tot 20 jaar. Als er liefhebbers zijn om dit dan met ons mee te doen: geef maar een seintje.

Vandaag staat er dus slechts 8 km op het programma, maar wel met een 2-jarige en een 4-jarige. Op zich ook al een uitdaging. De tocht was geweldig en de kindjes hebben het fantastisch gedaan. Onze Lander heeft het ganse stuk zelf gewandeld (het zag er meer uit als lopen) en ook ons Fien heeft hele stukken flink gestapt, zowel naar boven als naar beneden. Om 14u45 vertrokken en iets voor 18u waren we alweer terug, terwijl we bij beide watervallen wel een tijdje halt hebben gehouden. Misschien doen zij over 15 tot 20 jaar de Te Araroa wel mee. 

Hieronder enkele beelden:

Een prachtige boom bij de start van de wandeling. Het staat hier vol met prachtexemplaren zoals deze. Zo wil ik er ook eentje. Opdracht: zoek Lander.

boom

Een impressie tijdens de wandeling.

impressie

De Wharepuke falls.

wharepuke falls

De Rainbow falls, samen met enkele enthousiaste wandelaars en bewonderaars

rainbow falls

Een stilleven

stilleven