Vandaag was een vreemde dag, met veel verschillende activiteiten.

Vanmorgen rustig de tijd genomen en uiteindelijk pas laat vertrokken voor onze laatste dag in Paihia en omstreken!! Yes, de garage heeft bevestigd dat de mobilhome vandaag terug rijklaar zal zijn.

Tot die tijd, zouden we de dag vullen met de Hararu falls (niet echt de moeite waard), de Kawiti Glowworm caves en de lokale boerenmarkt.

Haruru Falls

Bij de Kawiti Glowworm caves hebben we eerst ons middag picnic opgegeten en ons dan laten rondleiden door de grotten.

picnic

Heel speciaal om – niet zoals bij ons – overal lichten te hebben in de grot, maar je gewoon te laten leiden door een gids met lantaarn. Laat ons maar zeggen dat je extra gemotiveerd bent om niet achter te raken. De groep was heel klein: enkel wijzelf en een Nederlander. Dat maakte het ook heel persoonlijk en de drempel om vragen te stellen was dan ook zeer laag. We hebben vanalles geleerd over de glimwormen: ongeveer 3 cm lang, ze hengelen via een soort spinnenwebdraadjes naar voedsel en om dat aan te trekken, laten ze het puntje van hun staart oplichten. Hoe hongeriger de worm, hoe meer licht hij geeft. Helaas mochten we geen foto’s trekken van de duizenden glimmende groene lichtjes.

Eens terug buiten hebben we nog een korte wandeling gemaakt.

wandeling1
wandeling2

Terug op weg naar Pahia (naar die markt), kregen we het verlossende telefoontje: onze mobilhome is klaar. We zijn hem onmiddellijk gaan ophalen. Het goede nieuws was dat de garagist aangaf dat de rest van de carosserie van de mobilhome er op zich wel goed uit ziet. Hij is er ook een toertje mee gaan maken en ook hij vindt dat hij vlot rijdt. Als alles goed gaat – fingers crossed – zouden we zoiets niet meer mee mogen maken.

We zijn meteen wat gaan uittesten en met de mobilhome naar de markt gereden. Daar hebben we wat groenten en fruit gekocht en een lekker ijsje gegeten. 

ijsje

De rest van de namiddag hebben we gebruikt om de mobilhome wat te kuisen, de tent af te breken en opnieuw te organiseren. Dat nam heel wat tijd in beslag en de kindjes waren bijzonder moe wat wel tot wat spanningen geleid heeft, zeker in combinatie met het ongelooflijk wisselvallige weer: zon, regen, zon, regen, zon, regen, enz. Breek zo maar eens een keertje een tent af.

Nu zijn we moe maar voldaan en gaan we extra vroeg ons bedje in. Een echt bed na een weekje luchtmatras. Dat zal deugd doen.

Als toetje, nog een foto van een hele mooie vogel. Het lijkt een papegaaiachtige.

papegaai