Al eens met auto over het strand gereden? Al eens zelf met een auto over het strand gereden? Al eens 20 km met een auto over het strand gereden? Al eens 20 km tegen 90 km per uur over het strand gereden? Wij wel. Surrealistisch is het. En daarom werkelijk kei cool!!

strandrit 2

Hier zijn we dag vandaag mee begonnen: 90-mile beach. Een strand van meer dan 100 km lang langs de Tasmaanse zee dat tevens gebruikt wordt als weg (tenminste als het geen hoog tij is). We dachten er gewoon een strandwandeling te maken en niet meteen met de mobilhome over te rijden. Met huurvoertuigen is dat sowieso strikt verboden. Maar het bleek een nogal saai strand om over te wandelen: langs beide kanten een oneindig langgerekt stuk zandstrand. Na wat toertjes met de mobilhome en wat rondfietsen op het strand door onze Lander besloten we het toch maar te wagen. Tegen 40 km per uur zouden de 20 km tot de volgende afslag toch maar zo’n half uurtje duren. Dat haalden we nog wel voor hoog tij. Die 40 km per uur bleek een schromelijke onderschatting. Tegen 90 km per uur zijn we over het strand gesjeesd. En dan werden we nog voorbijgestoken door een local (weliswaar in een terreinwagen). Eventjes hadden we schrik dat we de hele weg terug moesten toen de afslag nogal moeilijk te nemen viel (los zand aan de ene kant en nogal een bubbel aan de andere kant), maar onze mobilhome heeft het fantastisch gedaan. Dat avontuurtje hebben we alweer gehad.

Daarna verder afgedaald naar het zuiden, langs een plaatsje genaamd Hokuhoku. Dit is de 2de plaats waar de Europeanen een nederzetting hebben gesticht in Nieuw-Zeeland en de tijd is hier een beetje stil blijven staan. De rust in dit dorpje is enorm en er waren nog enkele prachtige huisjes te bewonderen.

Hokuhoku 1
Hokuhoku 2

Dit dorpje zou met onmiddellijke ingang beschermd moeten worden. We zijn er ongeveer 1,5 u gebleven en hebben er dan – net buiten het dorp – de veerboot genomen naar Rawene. Hier hebben we ons meteen op een camping gezet op de top van een heuvel. We kregen een prachtige plaats met ons eigen terras met een mooi vergezicht.

terras

Daar hebben we met veel plezier gebruik van gemaakt voor ons avondmaal en een rustige avond.

Avondschemering