Vandaag hebben we gereden en niets meer dan dat. We moesten gewoon terug naar onder (zuidwaarts) Auckland voorbij. Daar hebben we opnieuw kennis gemaakt met een fenomeen uit Belgie dat ik bijna vergeten was: file. Yep, ook in Nieuw-Zeeland kennen ze dat. Welk uur je ook voorbij Auckland wil geraken, file is je deel. Dat is ondertussen wel duidelijk.

Ondertussen waren we wel even in Warkworth gestopt om te winkelen, want de koelkast was volledig leeg en de voorraad zo goed als opgebruikt. We hadden gewoon zo’n typisch winkelkar volgestouwd met vanalles en nog wat. Je ziet in Belgie wel vaker zo’n kar rondrijden in de winkel. Meestal met een jonge ouder aan het stuur. Hier zijn ze dat duidelijk niet gewoon. De transportbandjes aan de kassa zijn er bv al niet voor gemaakt: de kar is nog lang niet leeg, terwijl de band al wel proppensvol staat. Je moet al een deel in zakjes gaan steken aan de andere kant en dan je kar verder uitladen. Of het lukt gewoon niet. Bij dat in zakjes steken, krijg je overigens wel hulp: in vele winkels zijn er mensen voorzien om dat voor jou te doen.
Over humor beschikken ze overigens ook. De kassierster overhandigde ons kassaticket met de woorden: ‘hier is jullie novelle’. Leuk gezegd.

Ondertussen hebben we de mobilhome geparkeerd op een meertje (Lake Ngaroto), iets voorbij Hamilton. Het is een mooie plaats om te staan, maar we hebben hier wel wat passage: het is blijkbaar een populaire plaats om te gaan lopen of om gewoon even langs te rijden en tot rust te komen. Dat laatste doen wij ook.

Slaapwel!