Vanmorgen was het best wel fris in de mobilhome. Brrr. Bovendien is het nu al de 3de nacht op rij dat we niet zo heel goed slapen. Geen idee wat de oorzaak is. Moeten we toch een keertje uitzoeken.

Voor de rest kon de dag niet beter beginnen: we hadden regen verwacht en we kregen (meestal) zon. Uiteraard af en toe nog een streepje regen, maar dat kon de sfeer niet drukken.

Vandaag hebben we eerst de ‘Forgotten world highway’ afgemaakt tot in Taumarunui. Onderweg werden we nog een aantal keer aangenaam verrast door de pracht van Nieuw-Zeeland.

Mountain view

In Taumarunui hebben we nog eens mailtjes opgehaald – we zaten immers al 2 dagen afgesloten 😉 – geluncht en een mooie wandeling gemaakt langs de Whanganui rivier. Ze begon nochtans als een oersaaie lelijke wandeling, maar net toen we wilden opgeven, begon het erg mooi en interessant te worden. De kindjes vonden echter een mooie speelweide, waar ook papa mooie foto’s kon maken en vake wat kon rondkijken. En dus bleven we hier een tijdje rondhangen en in het namiddagzonnetje om daarna gewoon terug te keren naar de mobilhome.

wandeling 1
wandeling 2
wandeling 3
wandeling 4

We zoeken een geschikt moment om af te zakken naar Tongariro National Park om een van de mooiste dagwandelingen ter wereld te gaan maken (De Tongariro Alpine Crossing). Dit heeft echter enkel zin bij mooi weer en ze geven de komende dagen nog meer regen in de ganse streek. Vanaf donderdag zou het terug beter worden. We hebben dus besloten om terug wat naar boven te rijden tot bij lake Taupo, een gi-gan-tisch meer van 616 km2. Hier zou het weer morgen redelijk zijn en hier begint ook een mooie wandeling (Tongariro river walk) van 15 km die erg de moeite zou zijn. Die plannen we morgen te doen met de kindjes. 

Eens benieuwd of onze Lander dit ook kan uitstappen.