Nog een wandeling van 6,5 km gemaakt in Tongariro national Park. Ditmaal met de kindjes. We hebben gekozen voor de Taranaki Falls Track. Een wandeling naar de hoogste waterval van het Tongariro National Park. Het was opnieuw een erg mooie en afwisselende wandeling met op de achtergrond mijn goede vriend mount Ngauruhoe in de wolken gehuld. 

wandeling1

Die berg heeft zo veel indruk op mij gemaakt dat ik een beetje triestig word bij de gedachte hier te vertrekken. Maar dat is wel wat we straks zullen doen.

Ondertussen wandelen de kindjes fantastisch. Ook ons Fien heeft tussen de 3 en 4 km gestapt en gelopen. En dat allemaal toch op een redelijk tempo. 

wandeling2

 Uiteindelijk hebben we een 3-tal uur over de wandeling gedaan, inclusief stop bij de waterval om een appeltje en banaan te eten (en wat fotootjes te maken natuurlijk).

waterval1

Eens terug aan de mobilhome in de plaatselijke speeltuin gepicknickt met Mount Ngauruhoe nog steeds op de achtergrond. We hadden geluk: hij liet zich nog eenmaal in volle glorie bewonderen, al was het om afscheid te nemen. 

Ngauruhoe

Mij heeft hij er alvast erg blij mee gemaakt. Daarna de mobilhome in richting Tamaraunui, dichter bij de garage en vooral: op naar 23 graden en volle zon, want hierboven is het toch echt wel beduidend frisser. 

De namiddag hebben we gewoon van het zonnetje genoten op een prachtige camping. Uiteraard bij wat ‘karweitjes’ zoals wassen, wat kleine reparaties, enz.

Een mooie dag, een warm en zonnig einde.

 Tot morgen!