2 daagjes Wellington. 1 dagje in de zon en ’s avonds op een prachtige parking met zicht op het Zuidereiland (zie foto).

ParkingMetZicht1
ParkingMetZicht2

En 1 dagje in de regen en wind, en ’s avonds op een lelijke parking bij een haventje.
Welke dag was het leukst denk je?

Wellington lijkt ons alvast een hele mooie stad. Maar het is en blijft wel een stad natuurlijk. We hebben mooie gebouwen, parkjes en speeltuintjes gezien tijdens onze stadswandelingetjes.

Wellington2
Wellington3

Het regendagje zijn we naar de  Weta cave geweest. Dat is de studio achter onder andere Lord of the Rings, Warcraft, Avatar, … Daar hebben we prachtige gadgets uit de films gezien. Sommigen zullen nu zeker heeeeeeeel jaloers zijn. 

Iemand zin in een ring uit de LOTR films? Een dikke 4000 NZD zonder inscriptie binnenin, 5000 NZD met de befaamde inscriptie. Laat maar weten; we komen hier wellicht nog eens op de terugweg :).

WetaCave1
WetaCave2

Daarna naar Te papa geweest waar men prachtige tentoonstellingen heeft voor jong en oud. Heel knap gemaakt. Helaas waren onze kindjes nog net iets te jong om er geboeid door te zijn en blijven. Gelukkig zijn er ook speelhoekjes voor hen voorzien.

Nog even Sushi afhalen en hup naar onze parking voor de nacht. Morgen moeten we vroeg uit de veren, want we hebben om 9u een oversteek naar het Zuidereiland geboekt. Dat betekent ten laatste om 8u bij de boot zijn.

Vanaf dan zullen we wellicht ook wat minder aanwezig zijn op de blog (en per skype): op het zuidereiland ben je iets meer van de buitenwereld afgesloten dan op het noordereiland. We zijn alleszins benieuwd.