Vandaag de grote oversteek gemaakt. Dus vroeg uit de veren en snel tot aan de boot rijden. Inschepen om 8u, om 9u vertrekken en dan 3,5u varen om rond 12u30 toe te komen.

Het laatste uur vaar je eigenlijk al tussen de eilanden en landengtes door. Erg mooi. Een opwarmertje zeg maar. De kindjes (en Bert) hebben daar eigenlijk niet veel van gezien, want er was een speeltuin aan boord….

Foto1
Foto2

 We hadden eigenlijk veel geluk: regen in Wellington, regen onderweg tot we bijna aan het Zuidereiland waren en vervolgens zon tot we weer van de boot moesten. Dan verder regen. Bofkonten, nietwaar.

Daarna eerst een stukje gereden, gegeten en dan – eindelijk – nog eens wandelen. Het eerste stukje van de Queen Charlotte Track. Een wandeling die 5 dagen kan duren. Wij hebben de eerste 3 km 2x gedaan. Op de heenweg voornamelijk in de regen tot we aan een hele mooie baai kwamen. Daar een appeltje gegeten in wisselvallig weer en tenslotte terug, voornamelijk in de zon.

Het was heel erg tof om nog eens een goede wandeling te doen in het groen. De natuur geurde fantastisch, we hebben enkele hele mooie vogels gezien, en vooral: de rust die hier door alles wordt uitgestraald. Geweldig.

Foto3
Foto4
Foto6

Een minpuntje: we willen hier eigenlijk graag gaan kayakken met de kindjes, maar ook hier scheept men ons af. De redenen zijn mij niet geheel duidelijk. Daar moet ik morgen toch nog eens meer informatie over zien in te winnen.