Een prachtig stukje Queen Charlotte Track gewandeld vandaag. Van Mistletoe bay tot Torea saddle (Shamrock ridge) en terug. En bovendien nog een detour naar de top van een berg/heuvel (Anahau lookout). In totaal ergens rond de 12 km naar boven en beneden. En superfier op onze Lander: alles netjes gewandeld, geklauterd en gekomen. Super!

De dag was met stralende zon begonnen, nauwelijks een wolkje aan de lucht. Dat was voorspeld. Eveneens was voorspeld dat het ergens tussen 12u en 13u zou beginnen regenen voor de rest van de dag. Dus wij zo snel mogelijk vertrokken om te gaan wandelen.  

Tegen de middag waren we dan op Anahau lookout. Een prachtig punt. Bovenop een berg/heuvel waarop je 360 graden zicht had. Fantastisch. We konden zowel Queen Charlotte sound als Kenepuru sound in volle glorie bewonderen. 

Foto 2

Bovendien hebben we kunnen zien hoe snel het weer hier volledig kan omslaan vanop dit punt. We waren rustig aan’t eten in volle zon en plots zie je gigantische wolken op je af komen. 

Foto 3

Het volgende moment is het aan het waaien alsof het een lieve lust is en heb je plots trui en jas nodig om het niet te koud te krijgen. 

Foto 4
Foto 5

Onze lunch was snel afgelopen. Toch hebben we nog besloten om wat verder te gaan tot het moment gekomen was dat het zou beginnen gieten of we niks meer zouden zien. Goeie beslissing, want in onze vallei bleef de regen uiteindelijk beperkt en we hebben toch nog een en ander kunnen zien. Prachtig!

Foto 6
Foto 7

Moe en voldaan kwamen we uiteindelijk terug aan de mobilhome. Nog een klein uurtje terug naar de camping en ons avondritueel kan alweer beginnen.

Foto 8