Vandaag een dagje rijden. Eerst even terug naar Richmond om een nieuwe e-reader te kopen. Absoluut noodzakelijk voor het geluksgevoel. De vorige heeft voortijdig de geest gegeven.

Daarna op weg naar de West kust. Er zijn nog een paar mooie wandelingen aan de andere kant van Karuhangi National Park die we graag (gedeeltijk) zouden doen. Onder meer de Heaphy track (normaal een 4 tot 5 daagse wandeling) en the charming creek walkway.

Het verkeer is eerst ongelooflijk druk. Dat komt ook omdat sommige wegen nog altijd afgesloten zijn als gevolg van de aardbeving en bijna alle verkeer langs deze weg moet. 

Hoe dichter we bij ons doel komen, hoe rustiger het gelukkiger wordt. En de laatste 100 km komen we nog maar enkele auto’s tegen (hooguit 10). Al bij al, was het niet zo’n spannende rit. Enerzijds door het slechte weer, maar anderzijds ook omdat er gewoon weinig spectaculairs te zien was. De kindjes hebben de rit met wisselend gemoed doorstaan en helaas slechts weinig geslapen. Jammer, want morgen wordt weer een actieve dag.