De koelkast is volledig leeg: we moeten dringend gaan winkelen. Maar rekening houdend met het weer – er is regen op komst voor de ganse namiddag – zijn we toch maar eerst een mooie wandeling gaan maken bij Cape Foulwind. Een hele mooi wandeling langs kliffen, die uiteindelijk eindigt bij de Taharangi zeehonden kolonie. 

Foto 1
Foto 2
Foto 3

Daar leven zo’n 200 zeehonden. Een dikke 50 hebben we er toch van gezien. Heel indrukwekkend en vooral schattig. Zeker de allerkleinste pups: ze zijn zooooooo lief. Hier hebben we wel een half uurtje vol bewondering staan kijken.

Foto 5

Daarna volgde de terugweg – in de regen.

In de mobilhome even eten, en dan terug naar West Port voor wat winkelplezier in de supermarkt. Vervolgens in de regen – het werd erger en erger – op weg naar Punakaiki. Daar willen we morgen een mooie wandeling maken en natuurlijk naar de Pancake rocks gaan kijken.
Onderweg in de gietende regen nog even gestopt bij Mitchell’s Gully goldmine. Een echte goudmijn van vroeger. 

Foto 6
Foto 7

Daar hebben we geleerd dat er in Nieuw-Zeeland geen goudklompen te vinden zijn, maar enkel velden met goudstof. Het was een heel karwei om daar vervolgens een goudklompje van te maken.

Dat was een hele tegenvaller voor mij, want stiekem hoopte ik hier ergens een klompje te vinden… Jammer.

Een volgende teleurstelling volgde op de camping van Punakaiki: volzet. Gelukkig was er vlakbij een parking waar we mochten staan. De parking bleek meteen ook het startpunt van de wandeling die we wilden doen. Dat was makkelijk voor morgen.

Eerst nog wat spelletjes gespeeld met de kindjes (het was nog altijd nat, nat, nat), koken, eten en dan bedje in. Laat dat mooi weer morgen maar komen!!