Vandaag staat de Pororari River Loop Track op het menu. Daar hebben we absoluut geen spijt van gehad. Wat een ongelooflijk fantastische en imposante wandeling (sorry, mijn superlatieven zijn ondertussen helemaal op). Wandelen tussen hoge steile rotswanden aan beide kanten. 

Foto 1

Het subtropische woud met palmbomen, grote varens, en massa’s kamerplanten probeerden ook vat te krijgen op die steile rotswanden, en leken daar hier en daar ook in te slagen. 

Foto 2

Het paadje was schilderachtig mooi en had duidelijk als voorbeeld gediend voor de aanleg van vele subtropische waterparadijzen en pretparken in onze contreien. Magnifiek!

Er was wel een geweldige anti climax: de ‘loop’ bleek eruit te bestaan dat we op de SH6 (lees: de grote weg) uitkwamen en die terug moesten volgen voor 1,5 km. Dat bracht ons meteen ook bij een van de grootste attracties van Nieuw-Zeeland: de pannenkoeken rotsen. Erg mooi, maar veeeeeeeel te druk voor ons.

Foto 4

Daarna weer een beetje verder rijden naar een kleine camping in Rapahoe. Na een lekkere maaltijd in de lokale pub (met dank aan moe voor de sponsoring), was er alweer een mooie dag ten einde.

Foto 5