De ochtend was er snel. Slecht geslapen. Zo gaat dat ongeveer elk jaar bij de jaarwisseling. Dit jaar was helaas geen uitzondering. Gisterenavond en nacht was de eerste echte zomeravond die we mochten meemaken: het bleef warm, maar bijzonder veel wind. Alles ging waaien buiten.

Vanmorgen zette die trend zich door met wel heel straffe windvlagen. Bij het rijden vangt zo/n mobilhome bijzonder veel wind en het werd dus geen ontspannen ritje naar Christchurch, maar wel een zeer geconcentreerde rit tegen 80 km/u. Harder durfde ik niet.

Naast deze heel stevige rukwinden, was het ook bloedwarm. In Chrischurch liepen de temperaturen op tot 28 graden. Zonder twijfel onze warmste Nieuwjaar ooit. We reden recht naar de prachtige botanische tuin en waren duidelijk niet de enige daar. 

Botanische tuin 1
Botanische tuin 2

Zowat half Christchurch was daar compleet met kampeerstoelen, picnic, wijn, en ga zo maar door om wat verkoeling te zoeken in de vele hoekjes met schaduw.

De mensen met kinderen waren veroordeeld tot de prachtige speeltuin en een (gratis!!) aangenaam zwembad. Voor de babytjes eentje tot op enkelhoogte, voor de iets groteren eentje tot kniehoogte. Het was daar dolle pret.

Eerst zijn we hier met onze kindjes nog voorbij geraakt, maar na een wandeling door de tuinen – waar Lander ook zijn nieuwjaarsbrief voor ons heeft gebracht vanop een prachtig podium –  zijn we overstag gegaan en hebben we er een gezellige zomerse namiddag van gemaakt in het water. Het was dolle pret en – toegegeven – ook wij vond het wel fijn om tot op onze knieën in het water te staan.

Nieuwjaarsbrief voordragen
Een frisse duik

Daarna nog een lekker ijsje eten en terug de mobilhome in op zoek naar een camping. 

Een lekker ijsje (of 2)

Daar nog wat wassen en drogen, want ondanks het late uur van aankomst (17u) was dat nog perfect mogelijk.

Wat een onwezenlijke nieuwjaarsdag was me dat: voelt meer aan als 1 augustus dan als 1 januari. Zelfs een tikje te heet naar mijn zin.