Het was alweer een tijdje geleden, maar vandaag was weer een dag vol waw-momenten. De superlatieven mogen weer boven komen voor Banks Peninsula. Dat is een schiereiland onder Christchurch dat enkele miljoenen jaren geleden gevormd is door vulkaanuitbarstingen. Eigenlijk is het eiland zelf de vulkaan en hebben we vandaag op de rand van de krater ervan gereden. Wat een vulkaan was me dat en wat een prachtig schiereiland heeft hij nagelaten. De teller op mijn fototoestel schoot zo omhoog tot 300 foto’s.

Vergezicht

 Onderweg moesten we ook wat ‘schapen jagen’: onderweg van de ene baai naar de andere stond er een stel schapen op de weg. Die liepen verder en verder van hun thuiswei weg aangezien ze schrik hadden van de mobilhome. Ik dus maar uitgestapt en geprobeerd om aan de andere kant van de schapen te geraken. Nooit geweten dat schapen zo hard kunnen lopen. Gelukkig houden ze het niet zo lang vol en heb ik ze als een volleerde herdershond terug de juiste richting uit doen lopen. 

Herdershond spelen

 We hebben hier ook een mooie avontuurlijke wandeling van 3u gemaakt in Hinewai reserve. 

Wandeling 1
Wandeling 2

De wandeling leek schijnbaar een makkie, maar werd snel van een klasse die we nog niet hadden meegemaakt, vooral omdat de paadjes verraderlijk glad, smal en steil waren. We zijn allemaal wel eens tegen de grond gegaan en sommigen wel een keertje meer :-).

Uiteindelijk zijn we veilig en wel terug bij de mobilhome geraakt na een spannende wandeling door bijna ondoordringbaar ‘native forest’. Tarzan had zich hier ook in zijn sas gevoeld met al die lianen. Was echt wel eens de moeite. 

Watervalletjes

Tot slot nog een hele mooie camping gevonden in een dorp met de prachtige naam ‘Duvauchelle’. Klinkt prachtig Frans, en is het ook. Dit is een stukje Nieuw-Zeeland waar de Fransen een paar dorpjes zijn gestart. Daar hoort een glaasje wijn bij. Schol!

P.S. We hebben hier trouwens ook een goeie business case gevonden om een zaak te starten: verhuur van Vespa’s. Het is hier zo mooi en zo geschikt om met Vespa’s door te crossen. Het lijkt iets dat wel moet aanslaan.

P.P.S. Niet dat we van plan zijn om te blijven, maar toch 🙂