Vanmorgen opgestaan met regen – zoals ook voorspeld was.
Gelukkig was er rond 9u30 een tijdelijke regenstop zodat er toch nog een laatste keer met de ezeltjes gereden kon worden en we ook nog dag konden gaan zeggen aan alle diertjes (en hun tegelijk een laatste keer eten geven zodat ons emmertje voeder ook leeg was).

Daarna op weg naar Lake Tekapo en onderweg ook nog even inkopen doen bij een grote supermarkt: de koelkast was alweer leeg.

Lake Tekapo is eigenlijk een stuwmeer, maar het dorpje erbij is ondertussen een erg populaire plaats geworden: het meer is ongelooflijk prachtig blauw en op mooie dagen – vandaag niet dus – heb je een prachtig zicht naar Mount Cook.

Lake Tekapo

Daarnaast is het hier ook een van de 10 International Dark Sky Reserves. ’s Nachts zou hier een prachtige sterrenhemel te bewonderen zijn omdat er hier geen luchtvervuiling is. Ik vrees echter dat het vannacht ook noppes zal worden dankzij de regen.

Tot slot is er nog the-one-and-only ‘Kerk van de goede herder’ – een kerk ongeveer een vingerhoed groot – waarvoor hordes toeristen afkomen. Dat is eigenlijk een zeer goede grap: er is niks, maar dan ook niks, bijzonders aan dit kerkje behalve het feit dat het achteraan een raam heeft waardoor je een – weliswaar zeer mooi – uitzicht hebt op Lake Tekapo.

Hiervoor stopt elke (!) tourbus met Aziaten en andere toeristen. Als zo’n bus stopt, kunnen ze niet eens allemaal tegelijk in het kerkje. Wat mij betreft ongezien. Hier is ooit een goede marketeer aan het werk geweest.

Wij hebben hier alvast een hele mooie wandeling (Cowan’s Hill track) gemaakt. 

Op pad
Zicht op Lake Tekapo vanop Cowan's Hill

 Tijdens deze wandeling ook prachtige grijze schapen gezien. Wat een schoonheden. Oordeel hieronder zelf.

Grijze schaapheden

P.S. Voor de LOTR-fans: dit is ook de streek waar de meest ruige scenes uit ‘The Lord of the Ring’ zijn gefilmd.
P.P.S. De rust die van lake Tekapo uit gaat, is overweldigend

En toen was er *niets*