Morgen om 13u mogen we langs bij de specialist in Dunedin. We nemen dus even de tijd om langs de tips van de camping uitbaatster te passeren.

Het zijn inderdaad 2 pareltjes langs een plaatselijke onverharde weg:

Prachtig heuvellandschap
The horseshoe bend bridge
Wat een landschap om eenzaam begraven te zijn
The lonely graves
Dat verdient een bloemetje

Het ‘parel-zijn’ zit in de omgeving, de rust en de sfeer.

We wilden langs deze weg doorsteken naar Beaumont, maar een bord dat aangeeft dat er 5 km verder een brug is waar enkel voertuigen smaller dan 1,8m kunnen passeren, houdt ons tegen. Daar kunnen wij niet door. Dus moeten we helemaal terug en langs de grote baan. Jammer, want dit was een mooie weg door een prachtige vallei.

’s Middags doen we nog een lunchstop in Lawrence. We wandelen er ook snel even door.

Lawrence

Daarna bollen we naar Nugget Point in de Catlins. Dat is wel uit de richting van Dunedin, maar we gaan er vanuit dat we daar sowieso nog enkele dagen zullen slijten. Enerzijds voor de koelkast, maar anderzijds misschien ook omdat het tijd is voor een onderhoud van onze mobilhome. We zullen zien.

Nugget Point is alleszins een heel mooi punt. Een korte wandeling leverde eindelijk opnieuw wat eindeloze zee, steile kliffen, mooie vergezichten en een vuurtoren op. 

Een zicht op Nugget Point
Nugget Point
Er liep ook bekend volk rond op Nugget Point

Wat wil een mens nog meer? Kindjes die alle spulletjes in hun rugzak dragen? Check!! Dit keer hadden zowel ons Fien als onze Lander een rugzakje. Wij moesten niets meer dragen. Dankjewel kindjes!!

Morgen op naar Dunedin!!