Vandaag besloten om nog een dagje langer rond te struinen op Otago Peninsula: we vonden het gisteren in de regen al prachtig en vandaag geven ze prachtig weer.

Daarbij hoopt Bert vandaag ook ergens een zeeleeuw of een pinguïn te zien. 

De eerste wandeling heet ‘Pyramids, Victory Beach and Okia Reserve’. Een hele sexy naam, nietwaar? 

Het was alweer een prachtige wandeling door een landschap dat doet denken aan de kust van Normandie met zijn krijtrotsen. Maar dan net een tikkeltje anders.

Normandie, maar dan anders

De Pyramids bleken 2 bergen die inderdaad sterk doen denken aan piramides. 

2 piramides

Eentje ervan kon je ook beklimmen met een prachtig zicht op de omgeving als beloning.

Het dak van de wereld

Onderweg ook nog een possum tegengekomen. Een beestje met een hoge aaibaarheidsfactor dat men hier probeert uit te roeien om een of andere reden.

Possum

Victory beach was heel mooi en leverde – alweer – een heleboel zeehonden op, maar helaas geen pinguïns, noch zeeleeuwen. Vooral de puppies van de zeehonden waren echt wel schattig. Ook de interactie tussen de zeehonden en onze kindjes was wel grappig. Ons Lander en ons Fien waren maar aan het rondhollen en het doen – uiteraard met veel kabaal – waarop al die slapende zeehonden hun hoofden oprichten om te kijken wat er allemaal aan de hand is.

Bovendien leken de puppies ook te antwoorden op het hoge gekrijs en gekir van ons Fien. Grappig is dat.

Victoria Beach
Bij foto: van een zeehond op het strand kijken we nog niet meer op

De vroege namiddag hebben de kindjes en ik doorgebracht op Allans beach. Een prachtig wild strand (zo luidt de omschrijving). De omschrijving spreekt tot de verbeelding en is niet gelogen: het strandje kon zo voor een strandje van een verlaten exotisch eiland doorgaan, ware het niet dat hier toch wel vrij veel volk was.

wild strand

Hier kon je ook zien dat de mens perfect in symbiose met de natuur kan leven: mens en zeehond lagen op enkele meters van elkaar te zonnen. Schitterend toch!!

zonnende man en zeehond

Daarna op zoek naar een camping zodat we nog wat was konden doen: met al die regen van de laatste dagen was dat al een tijdje niet meer gelukt en de onderbroeken waren bijna op :-).