Vandaag is een beetje een rondhang dagje en rijdagje geweest. Eerst nog wat rondgehangen in Te Anau. Je weet wel, winkelen, tanken, bandenspanning controleren, kapper zoeken, speeltuintje, …. 

Na de middag zijn we dan vertrokken richting Queenstown. De rit op zich was opnieuw prachtig: terwijl we wegreden van Te Anau werden de bergjes wat kleiner en vlakker, maar naarmate we dichter bij Queenstown kwamen, werden ze opnieuw groter en dramatischer. Hieronder het eerste zicht op Queenstown. Meteen ook de enige foto die ik vandaag heb gemaakt :-).

Eerste zicht op Queenstown (in de verte)

De campings bij Queenstown zijn veel te duur: rond de 90 dollar voor 1 nachtje, dus besloten we tot in Arrowtown te rijden. Ook dit dorpje is ondertussen supertoeristisch en dat merken we aan de prijs van de camping: ook hier betalen we al 60 dollar om een nachtje weggestopt te worden als sardines in een doosje. Het voelt echt zo aan: de plaatsen zijn hier nauwelijks breder dan een auto. Voorlopig laten ze wel telkens 1 plaats open, maar zelfs dan voelt het niet fijn. 

De ‘scenery’ mag er dan weer wel zijn: we zitten tussen de bergen, waar je maar kijkt. Dat is alvast prachtig.
Onze Lander heeft hier ook een leeftijdsgenootje gevonden dat ook Nederlands spreekt. Ook dat is geweldig.

Ik ben trouwens ook terug gaan lopen vandaag: mijn elleboog bonkt niet meer als ik een stukje loop. Dat is een fijn gevoel. Ik was trouwens niet van plan ver te lopen, maar het was hier zo mooi dat ik de kilometers eventjes uit het oog ben verloren. Ik was op de Queenstown trail verzeild geraakt. Dat is een fietsroute die hier onder andere door een ongelooflijk golfterrein loopt. Dat moet zowat het mooiste golfterrein zijn dat er op de wereld bestaat. Alleszins het mooiste dat ik ooit gezien heb. Golf lijkt hier trouwens een erg populaire sport: elk zichzelf respecterend (boere)gat heeft hier wel zijn golfterrein. Ik vermoed dat Nieuw-Zeeland zo ongeveer het mekka voor de golfsport moet zijn. Klopt dat nonkel Marcel? Ik kan het in elk geval aanraden. Zeker hier bij Arrowtown.