Avontuur komt onverwacht. Waarom zou het ook enkel overdag kunnen gebeuren? We hebben een bewogen nacht achter de rug. 
Eerst viel onze Lander – voor het eerst – vanboven uit zijn stapelbed. Hij werd wakker, maar viel al bij al snel terug in slaap. ’s Morgens bleek hij wel een soort blauw oog te hebben. 
Om middernacht  begonnen plots de sirenes van de brandweerkazerne loeihard door de vallei te galmen. Ik veronderstel dat het niet om een oefening ging.
3u30 dan: plots begint ons Fien over te geven. Bert is er alweer supersnel bij om het ergste op te vangen. Geen idee hoe hij het doet. Het lijkt wel alsof hij het aanvoelt op een of andere manier. Is dat een variant van het befaamde moedergevoel? 

De ochtend verloopt dan ook moeizaam: we geraken ons bed niet goed uit. En er moet gewassen worden. De kindjes spelen gelukkig supergoed met enkele Nederlandse kinderen. Wij doen een gezellige babbel met de ouders tussen het wassen en afwassen door. Rond 12 u kunnen we uiteindelijk naar Gillespie beach vertrekken voor picnic en wandeling. 

Voor we er zijn, moeten we weer wat onverharde weg door de tropische bossen door. Dit levert geen noemenswaardige avontuurtjes op, maar eens we door het bos zijn, verandert de sfeer volledig. In fox glacier was er een straalblauwe hemel met een verzengende vochtige hitte als gevolg. Bij Gillespie beach heerst duidelijk een microklimaat: het is hier supermistig en lekker fris (en boordevol sandflies). 

Gillespie beach

Jammer, want ik had gehoopt de bergen van hieruit te zien. Af en toe ontstaat er een kleine opening in de mist en kunnen we opnieuw wat glimpen opvangen. Heel erg mooi. 

een glimp van de bergen

De zee lijkt hier nog woester dan we al ergens gezien hebben. Bijzonder sfeervol voor onze picnic. 

De wandeling naar gillespie lagoon was erg vochtig en vrij saai. We zetten echter door en worden beloond met misschien wel het allermooiste zicht tot hiertoe. Het lagoon met daarnaast subtropisch regenwoud, grijswitte steenstranden, op de achtergrond nog meer regenwoud en in de verte de besneeuwde Alpen: ja, hoor. We hadden geluk: het klaarde hier net een beetje op. Toeval of niet. Schitterend. Ongeëvenaard. Adembenemend. 

Adembenemend
Ongerept

Terug op de camping, waren de speelkameraadjes van onze Lander er ook. De rest van de namiddag hebben ze samen bij ons gespeeld (mits een beetje aanmoediging).

Benieuwd of de nacht nieuwe avonturen in petto heeft.