Na ons ontbijt vertrokken naar Castle Point. Niet dat er daar een kasteel is, maar kapitein Cook zit hier weer voor de naamgeving tussen. De weg er naartoe is superrustig, maar niet beestig bijzonder. De Lonely Planet spreekt van een einde van de wereld gevoel, maar dat vind ik maar gedeeltelijk waar. Er zijn op het Noordeiland alleszins een pak minder toeristen en dat maakt dat uitstapjes zoals deze een pak rustiger zijn. Op het Zuidereiland zouden er altijd wel een hele resem motorhomes en leefwagens staan. Hier nauwelijks eentje.

We komen rond 11u toe in prachtig weer. Eerst bezoeken we de imposante vuurtoren en genieten van een mooi uitzicht. 

vuurtoren met zicht

Dan even picknicken aan de lagune op het strand. Hier doet meester Bert met Lander trouwens ook nog wat spel- en schrijfoefeningen op het strand.

overal kan je schooltje spelen

Daarna nog een wandelingetje naar de top van de steile kliffen. Steil is het, langs beide kanten. 

beklimming van de klif; vallen niet toegelaten

Vallen of uitschuiven niet toegelaten. De vergezichten mogen er wezen. 

even drinken en vooral niet te veel stapjes meer naar achter

Daarna de afdaling naar het strand waar we een appeltje eten en nog erg leuk spelen in het verkoelende water van de zee. 

spelen
stoerdoenerij
nieuw soort zeehondjes

Het is een echte zomerse dag vandaag. Zo hebben we er nog niet al te veel gehad.

Tegen 15u30 terug de mobilhome in en nog wat kilometertjes doen richting Napier zodat we morgen niet te veel moeten rijden. We stoppen op een camping in een boeregat. De kindjes spelen nog wat op het enorme grasveld. Wij genieten van onze thee en koffie in het laatavondzonnetje. 

Tot morgen!