Meteen na ons vertrek even langsgegaan bij een koelkast specialist om nog maar eens naar de werking van koelkast op gas te laten kijken. Hij zegt dat onze koelkast naar behoren werkt, maar dat het met de druk van de gas en de stand van de koelkast – te hoog (!) – te maken heeft. Hij heeft ons wat tips gegeven om de werking te verbeteren. Een kwartiertje later waren we alweer op pad. Kostprijs: niks! Wat een service.

Daarna de voormiddag al rijdend gespendeerd om tegen de middag bij Napier te geraken. Die missie hebben we met verve volbracht. Eerst nog 2000 dieselkilometers bijgekocht, dan kunnen we weer onbezorgd verder ‘karren’. Daarna aan het strand gaan picknicken. Bert had om 14u een afspraak bij de garage om een nieuw koplampje te steken en even naar de ruitenwissers te kijken. Ik zou ondertussen met de kindjes naar het nationaal aquarium van Nieuw-Zeeland gaan.

Dat laatste was alvast een toppertje voor de kindjes. Het voederen van de blauwe pinguïns (kleinste soort ter wereld) was erg schattig. Al was er ook een triestig kantje aan: al deze pinguïns zitten hier omdat ze wel iets mankeren: enkele misten een vleugeltje (zie bv de linkse op de foto), andere waren half blind, eentje dacht dat hij een mens was, … . In de Nieuw-Zeelandse wateren zouden ze niet meer overleven.

pinguïns eten geven

Het voederen van de haaien en roggen door duikers was gewoon spectaculair. Misschien ook omdat het zo’n doorwandelaquarium was. Daarnaast waren er ook nog reuzenschildpadden, kreeften en allerhande andere soorten vissen. Om een of andere reden was er ook een kiwi.  Geen idee wat dat beestje tussen de vissen doet….

haaien aaien

De rest van de namiddag door Napier gekuierd: het is een alleraardigst art-deco stadje. Erg schattig.

art deco

Veel te laat vertrokken naar een winkel om inkopen te doen en dus ook veel te laat op een camping aangekomen. Maar het was een schitterende zonnige dag. Op naar meer van dat!

Mooie visjes