Vandaag een hele hoop kilometers gedaan: we willen voor het weekend nog enkele potentiele kopers van onze mobilhome zien. De meeste daarvan zitten in de buurt van Tauranga. Dus daar moeten we zien te geraken. We willen er echter nog een beetje een leuke dag van maken: onderweg stoppen we even aan een van de geothermische spektakels waaraan we ons in het begin ook vergaapt hebben. We kiezen voor ‘Orakei Korako’ of ‘Lost valley’.

Rond de middag – na een moeilijke tocht voor de kindjes – zijn we daar. Ideaal, dan kunnen we eerst eten en vervolgens op pad gaan. Dat ‘op pad gaan’ is trouwens niet helemaal juist: eerst moeten we een bootje in, want de ‘Lost valley’ ligt aan de andere kant van de rivier. Dat maakt het voor de kindjes alweer wat interessanter. De ‘Lost valley’ zelf is opnieuw een kleurenspektakel voor de ogen, bij momenten een deurspektakel voor de neus en goed uitkijken voor de voetjes. Het water dat hier uit de grond komt en de modderpoelen die hier bubbelen zitten immers rond het kookpunt. Uitkijken dus en de kindjes goed bijhouden.

dampende geuren en kleuren
familiefoto
prachtige kleuren

Na de wandeling, de boot terug in, nog een warme chocomelk drinken en terug de mobilhome in voor nog eens een 200 km naar Tauranga. Zoals we verwachtten, slapen de kindjes bijna onmiddellijk. Dat maakt het allemaal zoveel makkelijker.

Hier toegekomen, blijkt er dit weekend een of ander event waardoor de campings vol zitten. We moeten dus toch een klein beetje uitwijken. 

Rond 18u komt het eerste koppel al een kijkje nemen. Ze lijken erg geïnteresseerd. Benieuwd of er iets van komt. Morgen nog 2 koppels.