De zon schijnt. We kunnen Tauranga verlaten. Wat kan het leven mooi zijn.

We zullen vandaag ook maar een klein stukje rijden: tot Whakatane, de zonnigste stad van Nieuw-Zeeland met prachtige stranden. Nu gaan we niet meteen om op een strand te liggen, wel voor de Kohi Point Scenic Track en een waterval.

Whakatane blijkt een slaperig stadje dat ons wel ligt. Aan de leegstand kan je zien dat er ooit welvarender dagen waren en langs de andere kant voel je het potentieel. Het zou hier kunnen bruisen, maar alleen niet vandaag. Yep, dit is wel een fijne stad voor ons.

De haven is klein maar mooi. We doen een korte wandeling naar een plaatselijke waterval van enkele tientallen meters hoog. Mooi.

Waterval

Daarna picknicken aan de haven en op weg voor de wandeling. Deze voelt werkelijk aan als het stadje zelf, maar hier kunnen we dat niet zo appreciëren: het is ooit een mooie wandeling geweest met prachtige vergezichten over de zee en het land. Maar door de opschietende struiken en bomen kan je er bijna nergens meer iets van zien. Het is dus eigenlijk niet zo heel veel soeps. Jammer. We houden er gelukkig toch enkele mooie vergezichten aan over. 

toch even een doorkijkje
actieve zeevulkaan vlakbij Whakatane

Daarna zoeken we een camping. Even verder in Ohope is een Top 10 camping. Normaal gezien vrij duur, maar deze is een van de goedkopere. Het is een topper voor de kindjes met een openluchtzwembad met 2 glijbanen, een speeltuin, een springkussen, enkele trampolines, …. . Geweldig. 

Ondanks dat we pas om 17u zijn aangekomen, duiken we onmiddellijk het verfrissende zwembad in met zijn allen. Na het avondeten, spelen de kindjes nog even op het springkussen en de trampolines.
Ik denk dat we hier morgen nog een dagje blijven….