Vandaag een echte vakantiedag zoals in Zuid-Frankrijk gehouden. Nostalgie, o nostalgie.

Begonnen met een strandwandelingetje in de voormiddagzon. ’s Middags lekkere pannenkoeken gegeten. Wellicht voor de laatste keer in Nieuw-Zeeland. Terwijl ons Fientje haar middagdutje deed en onze Lander de camping aan het onveilig maken was, konden we zelf wat relaxen met een boek. Dan met onze Lander wat gespeeld op het springkussen. Toen ik met hem naar de zee wou gaan om te zwemmen, was ook ons Fien plots terug van de partij en konden we meteen met zijn allen het strand gaan innemen.

Ik heb geweldig in de golven gespeeld (yep, je leest het goed: ‘ik’. De kindjes vonden het er te hevig aan toegaan. Ons Fien heb ik uiteindelijk toch mee kunnen nemen en ook zij vond het fantastisch.). Het water was lauwwarm, de golven sprongen hoog, maar waren helaas niet zo krachtig. Desondanks was het heel leuk. Het jeugdsentiment kwam hier boven drijven.

Ondertussen speelden de kindjes op het strand vanalles en nog wat, terwijl Bert en zijn boek nog steeds onafscheidelijk zijn. 

Rond 16u15 zijn we dan voor ons namiddagfruitje gegaan om vervolgens het zwembad in te plonsen. Daar konden de kindjes maar niet genoeg van krijgen. Uiteindelijk zijn we eruit gegaan toen het echt wel hoog tijd was om eten te maken.

Na het eten nog wat van het avondzonnetje genoten terwijl de kindjes opnieuw nog wat op het springkussen gingen spelen. Zaalig. Uiteindelijk ons laten overtuigen om mee te doen: gezellig met zijn vieren op het springkussen. Meer moet dat niet zijn. Moe maar voldaan konden we de kindjes in bed steken. En slapen dat ze deden. Maar dat mag niet verrassen na zo’n dag.

Morgen nog 1 dag goed weer. Misschien moeten we hier nog maar een dagje blijven. De weekendkiwi’s zijn ondertussen naar huis, de camping is bijna uitgestorven. Zaaalig rustig. Al dit moois, bijna voor ons alleen.

Foto’s? Euh… bijna geen gemaakt vandaag. Enkel tijdens de strandwandeling.

Fien sleept haar hondje mee:
Fientje en haar hondje (= stok)

Krokusvakantie?? Dat kennen wij hier niet, hoor. Meester Bert: leg in het lege vakje 2 schelpjes meer, dan weer minder, enz.
Meester Bert: meer en minder schelpjes leggen

Geraamte van een vis. Erg leerrijk en bovendien leuk om in stukjes te doen.
biologieles: visgeraamtes dissecteren