Voor de zoveelste keer vertelt een Kiwi vandaag tegen ons dat dit de allerslechtste Nieuw-Zeelandse zomer is in heeeeeeel veeeeeel jaren. Dit keer was het een oudere man uit Wellington die het had over de slechtste zomer in zeker 30 jaar. Hij kan het weten. Hij laat zelfs verstaan dat hij nu veen weekje uit Wellington gevlucht is, op zoek naar wat mooi weer en een beetje zon. Mij lijkt hij ietwat bedrogen uit te komen, want de rest van de week ziet er niet zo goed uit. Nu ja, hij heeft vandaag en de voorbije 2 dagen toch al gehad. Net als wij trouwens.

Wat er ook van zij. Ik ben in elk geval stilletjesaan geneigd al die Kiwi’s te gaan geloven. In het begin deed ik dat gezeur over slechte zomers af als een soort oude-wijven-praat. Je weet wel: er is nu eenmaal iets neutraal nodig om over te praten en het weer is altijd een goeike. Maar ondertussen hebben we dit verhaal al zo vaak gehoord en dat over heel Nieuw-Zeeland, dat ik geloof dat het echt waar moet zijn. Er is hier een rotslechte zomer bezig.

Nu wil ik dat zeker niet aangrijpen om zelf te beginnen zeuren. Niet dat ik niet zou kunnen: komen we een keertje naar Nieuw-Zeeland, hebben ze toch wel geen slechte zomer zekers :-). Dat ga ik dus niet doen.

Integendeel: we hadden ons wel verwacht aan wat regen en we hadden ook geen subtropische temperaturen in ons achterhoofd wanneer we hier naartoe kwamen.

Meer nog, eigenlijk was het geweldig wandelweer: meestal niet te warm en regelmatig een dramatisch wolkje. Ook altijd goed voor de foto’s. Voor mij – voor ons – was dit quasi de perfecte zomer. Maar normaal gezien zou het hier dus heter moeten zijn en misschien wat minder regen. 

Nee, wij Belgen, wij zijn wel meer gewoon. Misschien moet ik al die zeurende en zagende Kiwi’s eens uitnodigen om naar België te komen. Dan kunnen ze eens meemaken hoe een echte slechte zomer eruit ziet ;-))))

P.S. Als iemand wil weten hoe onze dag eruit zag vandaag: lees gisteren nog eens na. Het is een exacte kopie geworden. Die laatste goeie zomerdag wilden we niet laten liggen.