De ochtend begonnen met – wellicht – onze laatste strandwandeling in Nieuw-Zeeland. 

We denken terug aan de vele tientallen prachtige stranden waarop we hier gewandeld hebben: gele, witte, bruine, bezaaid met stenen, … . Waw.

Het is vandaag helaas een donkere dag en we krijgen af en toe wat stofregen over ons heen. Dat kan ons echter niet deren. Ook de kindjes genieten ervan: we laten ze lustig in het water spetteren en spelen: hun natte broeken kunnen we sebiet wel vervangen.

Sfeervol strand

Dan beginnen we aan de trip naar Auckland. We mikken op een camping in Ramarama om nog maar eens een potentiële koper te ontmoeten. Het zullen er uiteindelijk 2 worden. Sinds we de prijs hebben verlaagd, regent het sms’en en mails. Het ziet er naar uit dat we hem wel verkocht zullen krijgen. En indien niet: we hebben een solide plan B nu: onderweg – ongeveer een uurtje rijden van Auckland – een verkoper van 2de handse mobilhomes tegengekomen. Na wat aarzelen zijn we even gestopt en wat informatie gaan vragen. De man – een technieker – lijkt erg betrouwbaar en ziet het wel zitten om onze mobilhome te verkopen aan een redelijke prijs. Zijn vrouw – de verkoopster – is er echter niet, dus we zullen nog eens moeten terugkomen of via de telefoon wat afspraken maken. 

Het leuke is ook dat we nu de rollen kunnen omdraaien: ten laatste maandag zullen ze moeten beslissen, anders doen we de mobilhome naar de dealer en wordt hij meteen ook een heel pak duurder. Nu staan zij onder tijdsdruk en wij niet langer. Het geeft alleszins een geruststellend gevoel.

In de vroege namiddag zijn we hier op de camping toegekomen en ondertussen hebben we al bakken en bakken regen over ons gekregen. De hemelsluizen staan hier duidelijk wagenwijd open. Er is en blijft hier ook sprake van serieus noodweer in de regio waarin we zitten en vandaan kwamen: drijvende auto’s, wegen die onder lopen, mensen die zonder stroom vallen… Helaas gaan er nog bakken en bakken regen bij vallen. Laat ons hopen dat het hier niet veel erger meer wordt.