Gelukkige verjaardag moemoe!! Vandaag zou je 90 geworden zijn, en wij net te laat terug thuis om mee te vieren. Goed vieren daarboven, he. Pak maar een extra portie rijstpap met gouden lepeltje :-).

Hier in Nieuw-Zeeland geen rijstpap met gouden lepeltjes, wel muesli en havermout met extra rozijnen voor mezelf en Bert of een geroosterde boterham met boter of choco voor de kindjes. Ook lekker allemaal.

Na het ontbijt zijn we nog 1x met een bootje gaan varen naar Rangitoto island om nog 1x te gaan wandelen. Rangitoto island is 600 jaar geleden ontstaan en is in feite een vulkaan. Auckland is eigenlijk 1 groot vulkanisch gebied. Het is hier heuvelachtig en elk van die heuvels is in feite een vulkaan. Eigenlijk is het hier 1 grote tijdbom: vroeg of laat zal er een nieuwe vulkaan bijkomen of een bestaande terug actief worden. Gelukkig kan het nog een heel tijdje duren: op geologisch gebied is 1 jaar een seconde. Soit, Rangitoto island is dus eigenlijk nog piepjong en dus erg interessant om eens door te wandelen. Er is een wandeling van een uurtje die naar de top van de vulkaan (259m) gaat. Vervolgens kan je daar een wandeling van een kwartiertje rond de krater doen – met prachtig uitzicht op Auckland en de Hauraki golf – en dan weer een uurtje terug.

Rangitoto island

Het moet gezegd, het was best imposant. Van ver ziet het eiland er helemaal groen uit, maar wanneer je erop wandelt, blijken er – zelfs na 600 jaar – nog hele stukken volledig vrij van begroeiing. Als je dan nog beter kijkt, blijken er toch korstmossen op te groeien. De krater zelf is imposant, maar moeilijk op foto vast te leggen. De vergezichten aan de top zijn indrukwekkend.

de top in zicht
Appeltje eten met zicht op Hauriki Gulf

In de vroege namiddag waren we alweer terug in Devonport (Auckland) waar we nog een beetje rondgehangen hebben in de speeltuin, het maritiem museum en langs het strand. Tegen dat we aan de auto waren was het ook filetijd en zodoende hebben we toch weer een half uurtje gereden over 9 km.

De kindjes en ik zijn dan alsnog gegaan voor ons dagelijkse plonsje in het zwembad om na  een (te) pikante maaltijd in bed te duiken (niet al te letterlijk te nemen).

Gezellig wandelen

Voila, zo zit onze voorlaatste dag in Nieuw-Zeeland erop. Nog eentje te gaan.