De nacht was niet zo goed als gehoopt: de kindjes waren er vanaf 3u30. Nu ja, als je voor 21u in bed zit, heb je dan toch al enkele uren op de teller. Helaas niet genoeg om wat slaap in te halen.

Vandaag is het maandag en dus de eerste schooldag voor onze Lander. Hij is alvast heel enthousiast om terug naar school te gaan. Dat is fijn om zien. Ook voor Bert is het trouwens de eerste schooldag: hij volgt een cursus.

De kindjes werken vanmorgen goed mee en we kunnen op tijd met de fiets naar school vertrekken. Daar aangekomen, krijgt Lander meteen een warm onthaal van de juffen en de vriendjes die er al zijn: zijn handje wordt meteen vastgepakt en er ontstaat een sliert van vriendjes wanneer ik samen met hem de speelplaats oversteek naar de leraarskamer. Ik ga alleen binnen om juf Ria te vertellen dat ze me altijd kan opbellen om Lander te komen halen als het niet zou lukken. Dat zou niet nodig blijken.

Ook de juf ging Lander meteen welkom heten en terwijl ik nog even met haar stond na te praten, was de verlegenheid bij Lander plots voorbij. Hij was weg met zijn vriendjes en vriendinnetjes en opnieuw over de speelplaats aan’t hollen.

De schoolbel ging en als vanouds stapte hij naar de rij en van daar enthousiast de klas in voor een hele fijne eerste schooldag. Oef, de kop is eraf.

Ikzelf bleef nog even hangen met ons Fien voor een prettig weerzien met andere ouders. Daarna naar huis om nog wat op te ruimen en de diepvries aan te vullen: in het weekend had ik al 10 liter spaghettisaus gemaakt, vandaag zou ik gaan voor enkele kilo’s stoofvleessaus. hmmmm, lekker.

Na een vermoeiende schooldag was het moeilijk voor Lander om thuis wakker te blijven. Hij viel bijna in slaap bij zijn eten. Dus we hebben de kindjes opnieuw vroeg in bed gestoken en zijn ook zelf heel snel gevolgd: opnieuw voor 21u. En nu maar hopen op een betere nacht.