Vanmorgen waren we al vroeg wakker: we hebben niet echt goed geslapen.
Er stond vandaag natuurlijk heel wat te doen: zorgen dat onze mobilhome gemaakt zou worden, een onderkomen zoeken voor een weekje of zo en zorgen dat we ons hier kunnen verplaatsen.

Met dat laatste heeft de garage ons alvast even verdergeholpen: we mogen minstens voor het weekend een auto van hun lenen. Dankjewel; dat scheelt alweer een paar dagen huur. Het is trouwens een heel vriendelijke garage: ik kan ze aan iedereen aanbevelen…

We hadden ondertussen al wat bagage en eten uit de mobilhome afgesplitst en in respectievelijk een rugzak en bak gestoken.

Met die wagen, de lonely planet en de rankers app op zak gingen we in Paiha op zoek naar geschikte accomodatie. Er waren 2 mogelijkheden voor ons: een appartementje of vakantiehuisje of zo, ofwel een camping. We hebben immers ook een volledige campeeruitrusting, inclusief tent, slaapzakken en slaapmatjes meegesleurd naar Nieuw-Zeeland.

Na een paar uurtjes rondrijden, is het het laatste geworden: onze tent staat ondertussen netjes opgesteld in een mooie camping vlak aan de zee. Super. (Die tent waren we eerst nog even gaan oppikken bij de mobilhome. Het gaat hier regenen, dus is het altijd handig dat je tent daarvoor al recht staat :))

camping

Noot: die witte auto is de onze :).

De rest van de dag hebben we gevuld met wat rondlopen in Paiha en bekijken wat we de volgende dagen kunnen doen hier: we zullen minstens tot dinsdag hier zijn en de garage verwacht dat het zelfs een week zou kunnen zijn. Ondertussen ook een raming van de kosten gekregen: wellicht komen we er vanaf met ongeveer 1500 NZD. Als we heel veel geluk hebben, komt zelfs de verzekering tussen en hoeven we enkel de franchise te betalen (300 NZD). We wachten af. Ondertussen duiken we in het gezelschap van een zachte lenteregen de slaapzak van ons tentje in.

paiha
fien

Het vakantiegevoel is al een beetje terug. Nu de nieuwe vermoeidheid nog wat wegwassen.
Wordt zeker nog vervolgd :-).